Afgifte herhalingsmedicijnen – Huisartsenpraktijk Wijnjewoude – Hemrik – Wijnjewoude

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Wijnjewoude – Hemrik

Per 1 oktober 2022 maken wij gebruik van een andere website:

Huisartsenpraktijk Wijnjewoude Hemrik | Huisarts Falk Lewin (hapwijnjewoude.nl)

Voor het herhalen van uw medicatie kunt u bellen met de Pharmium apotheek te Drachten:

0512-745745

of via

Functionaliteiten - MijnGezondheid.net

Kerstvakantie : Ma. 26 december t/m vrij. 30 december

Mocht u in deze genoemde periode een arts nodig hebben, dan kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 17.00uur terecht bij onze collega's in Bakkeveen.

Huisartsenpraktijk Bakkeveen, Weverswal 6, tel.; 0516 - 541350

Huisartsenpraktijk Wijnjewoude – Hemrik
Meester Geertswei 15 9241 GJ Wijnjewoude

Afgifte herhalingsmedicijnen

Bestellen

Alleen wanneer u voor 12.00 uur uw medicijnen bestelt (bij voorkeur via onze website) kunt u de betreffende medicijnen in bijna alle gevallen de volgende werkdag tussen 16.00 – 17.00 uur afhalen. Houdt u zich zoveel mogelijk aan deze tijden in verband met andere (verpleegkundige) taken van de assistente. Ook hebben wij de mogelijkheid om medicatie bij u thuis te bezorgen, uw huisarts geeft u hier graag nadere informatie over. Onze service om medicatie thuis te bezorgen is alleen voor patiënten die zelf vanwege een medische indicatie niet in staat zijn om hun medicatie op te halen. Gaarne vroegtijdig bestellen voor bezorging i.v.m klaar maken.

Online

Via deze site kunt u ook medicatie bestellen, u dient zich eerst te registreren. Voordeel is dat u uw eigen medicatie dossier opbouwt, alleen voor u zelf te zien. Mochten u en uw partner een zelfde e-mail adres gebruiken, dan zult u een eigen g-mail account aan kunnen maken voor uw eigen bestelling. In verband met de wet op de privacy, mag u niet op een en hetzelfde account uw medicatie bestellen.

Medicatiebewaking

In het kader van een betere medicatie bewaking hebben wij ons aangesloten bij de stichting OZIS-Fryslan. (zie ook http://www.ozis-fryslan.nl)

Avond/nacht

Wanneer u gedurende avond/nacht of weekend dienst medicijnen haalt bij een andere apotheek, kan deze apotheek via OZIS zien welke medicijnen u al gebruikt en eventuele allergieen en medicijnen die u niet mag hebben worden getoond. De informatie uitwisseling betreft alleen medicijn gebruik, medische informatie is niet inzichtelijk voor de dienstdoende apotheek. Mocht u bezwaar hebben tegen deze uitwisseling, laat het ons dan weten, wij blokkeren dan uw medicatiegegevens ter inzage door andere zorgverleners.

Help ons voor uw veiligheid!

Het is onze taak om u zo goed mogelijk te begeleiden bij uw geneesmiddelen gebruik. Daarom is het belangrijk dat wij precies weten welke medicijnen u gebruikt en wat uw medische geschiedenis is. Alleen op deze manier kunnen we namelijk controleren of u alle geneesmiddelen in combinatie veilig kunt gebruiken.

Sommige geneesmiddelen gaan niet goed met elkaar samen: ze versterken elkaars werking, of zwakken elkaars werking af. Ook als u een allergie heeft of zwanger bent, is medicatiebewaking van groot belang. vergeet daarbij niet de geneesmiddelen die u zonder recept gebruikt.

Zorg er daarom voor dat u uw geneesmiddelen zo veel mogelijk in onze praktijk haalt. krijgt u na een ziekenhuisbezoek geneesmiddelen mee, dan vragen we u om dit aan ons door te geven, zodat we het kunnen opnemen in ons bestand. Het is onze taak om u zo goed mogelijk te begeleiden bij medicijn gebruik. Door uw medische geschiedenis en medicijn gebruik aan elkaar te koppelen, kunne wij u begeleiden bij een veilig geneesmiddelen gebruik.