Praktijkondersteuner Somatiek – Huisartsenpraktijk Wijnjewoude – Hemrik – Wijnjewoude

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Wijnjewoude – Hemrik

Per 1 oktober 2022 maken wij gebruik van een andere website:

Huisartsenpraktijk Wijnjewoude Hemrik | Huisarts Falk Lewin (hapwijnjewoude.nl)

Voor het herhalen van uw medicatie kunt u bellen met de Pharmium apotheek te Drachten:

0512-745745

of via

Functionaliteiten - MijnGezondheid.net

Kerstvakantie : Ma. 26 december t/m vrij. 30 december

Mocht u in deze genoemde periode een arts nodig hebben, dan kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 17.00uur terecht bij onze collega's in Bakkeveen.

Huisartsenpraktijk Bakkeveen, Weverswal 6, tel.; 0516 - 541350

Huisartsenpraktijk Wijnjewoude – Hemrik
Meester Geertswei 15 9241 GJ Wijnjewoude

Praktijkondersteuner Somatiek

Door de toenemende vergrijzing van de maatschappij en de verschuiving van ziekenhuiszorg naar zorg thuis krijgt de huisarts steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Daarom heeft de huisarts hulp van een of meerdere praktijkondersteuners: een verpleegkundige of een doktersassistente met een aanvullende opleiding tot praktijkondersteuner.

In onze praktijk zijn onze collega’s Farida Azghanbary en Janny de Boer de praktijkondersteuners voor de Somatiek.

Zorg voor chronisch zieken

Onze praktijkondersteuners Somatiek hebben de zorg voor chronisch zieken. Aandoeningen als astma, copd (longemfyseem/ chronische bronchitis) en diabetes mellitus vragen in het dagelijkse leven om aanpassingen. Ook cardiovasculair risicomanagement (CVRM) valt onder hun spreekuren. Vanuit onze huisartsenpraktijk wordt hier extra aandacht aan besteed. Farida en Janny hebben hun eigen spreekuren op maandag, dinsdag en donderdagochtend en vrijdag. U kunt via de huisarts, via onze assistentes, maar ook rechtstreeks zelf met hen een afspraak inplannen. De huisarts is nauw betrokken bij de behandelingen en de adviezen die onze praktijkondersteuners geven en blijft in alle gevallen eindverantwoordelijk.

Niet meer zo jong..?

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven is de wens van veel ouderen. De praktijkondersteuner komt desgewenst bij u aan huis en beantwoordt uw vragen over ziekte en gezondheid. Dat kan gaan over bijvoorbeeld: medicijnen, veiligheid, beweging, slapen, gezonde voeding, activiteiten buitenshuis en contact leggen met ouderen in uw buurt. Een visite van een praktijk ondersteuner wordt alleen gedaan wanneer u zelf echt niet in staat bent om naar de praktijk te komen.

Aan huis gekluisterd?

Op verzoek van de huisarts kan de praktijkondersteuner u op afspraak thuis bezoeken. Zij luistert naar uw verhaal en kijkt wat u nodig heeft om thuis zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Zij kent de procedures voor bijvoorbeeld het aanvragen van thuiszorg of hulpmiddelen.

Farida Azghanbary

Farida heeft na haar opleiding tot verpleegkundige in Iran, een aantal opleidingen in Nederland gevolgd. Na het behalen van haar “Nederlands als tweede taal” diploma heeft zij ook de HBO opleiding tot praktijkondersteuner Somatiek succesvol afgerond. Farida is steeds op maandag en vrijdag op onze praktijk aanwezig.

Meer weten?

Informatie over diabetes mellitus:

www.diep.info
www.dvn.nl

Informatie over astma en copd:

www.longfonds.nl
www.sinefuma.nl
www.luchtpunt.nl